Kalibrált mérőkamera - OMI Optika
KezdőlapEgyedi mérőrendszerekKalibrált mérőkamera

Kalibrált mérőkamera

Leírás

Kalibrált mérőkamera

Általános leírás:

Kalibrált mérőkamera

Ahhoz, hogy a digitális képeken mérést végezhessünk, egy koordináta rendszerre van szükségünk. Kézenfekvő, hogy ezt a koordinátarendszert a képeket alkotó pixelek szintjén definiáljuk. Általában a pixel koordináta rendszer kezdőpontját a kép bal felső sarkába vagy a bal felső pixel középpontjába helyezik. Minden pixelnek van x,y irányban kiterjedése (ideális esetben a pixel alakja négyzet), így a pixelkoordináta a pixel törtrészét is tartalmazhatja, melyet tizedes számmal fejezhetünk ki.

A digitális fotogrammetria számára a digitális képeket elő kell állítani. A képek előállítása történhet közvetlenül digitális kamerákkal, szenzorokkal vagy közvetve, analóg felvételek letapogatásával (szkennelésével). Ebben a fejezetben ezeket az előállítási módokat tekintjük át.

A digitális mérőkamerák kizárólag fotogrammetriai célokat szolgálnak. Pontosságuk, felbontásuk, megbízhatóságuk nagyobb, mint az amatőr kameráké, belső adataik és hibáik pontosan ismertek. E kamaratípusok további sajátossága lehet még, hogy felvételeket több spektrális tartományban is képesek egy időben készíteni.

Műszaki paraméterek:

– szenzor típusa: CCD vagy CMOS

– szenzor méret (pl.: 1/3″)

– pixel méret (pl.: 3.6 x 3.6 μm)

– video felbontás (pl.: 2048 (h) x 2048 (v) )

– Pixel clock (pl.:40 MHz)

– képfelvétel sebessége (pl.: 15 frames/sec.)

– a kamera felbontása (pl.: 5 Mpix)

– optikai zoom (pl.: 10x-es)

– digitális zoom (pl.: 2x-es)

– csatlakozás (pl.: C-menettel)

– zár sebesség (pl.: 1/45 ~ 1/16000 sec.)

 

Standard méreteink/Termék cikkszámok:

Megrendelési szám Szenzor típusa Szenzor mérete Csatlakozás Video felbontás (hxv) Adatlap
6-200-001 CCD 1/3″ C-menet 800 x 600 6-200-001.pdf
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.