Frissen megjelent cikkünk az Élet és Tudomány hetilapban

Megjelent az Élet és Tudomány hetilapban egy leírás a még 2015 óta a Központi Vásárcsarnokban látogatható szín-tér színtani bemutatóról.

2015-ben a Fény Nemzetközi Éve alkalmából világszerte rendezvényeket tartottak azzal a céllal, hogy rávilágítsanak a fény és a vele kapcsolatos technológiák fontosságára a mindennapi életünkben. A budapesti Központi Vásárcsarnokban ugyanebben az évben hozták létre az alagsorban elhelyezkedő Hungarikum utcát. Végigsétálva megszemlélhetjük az utóbbi idők legjelentősebb magyar felfedezését, a Gömböc matematikai testet, a folyosó vitrinjeiben Magyarország legismertebb termékei vannak kiállítva, a lépcsőházban pedig hazánk borvidékeivel ismerkedhetünk meg. A Fény Éve alkalmából pedig ugyanitt kapott helyet a Szín-tér installáció, amelynek a gyönyörködtetésen kívül fontos célja az ismeretterjesztés és a figyelemfelhívás.

A cikk mellett, a Központi Vásárcsarnokban bemutatott színtani jelenségekről készült összeállítási videó elérhető az Optika Mérnökiroda Youtube csatornáján.

We use cookies to deliver you the best experience. By browsing our website you agree to our use of cookies.