Megalakult a Magyar Magfúziós Technológia Platform

15 tag -köztük az OPTIKA Mérnökiroda kft- részvételével megalakult a Magyar Magfúziós Technológia Platform. A négy MTA kutatóintézet, egy egyetem, illetve 11 ipari vállalkozás alapította szervezet célja a magfúziós energetikai kutatások jobb koordinálása, a magyar ipar részvételének fokozása, és ezen keresztül a hazai innováció elősegítése.

A platform koordinátora az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont. Az alakuló ülésre március 29-én került sor az MTA Wigner FK-ban.Az OPTIKA Mérnökiroda kft több, mint 15 éve vesz részt MTA kutatóintézetek vezette plazmadiagnosztikai berendezésfejlesztésben, egyedi optikai részegységek fejlesztésével és gyártásával. Optikai rendszereink évek óta megbízhatóan működnek olyan berendezésekben, mint a JET (UK), Wendelstein W7-X (DE), EAST (CN); a jelenleg folyó fejlesztés végterméke pedig a JT-60SA (JP) berendezésbe kerül 2019-ben.

 

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.